Η κατανάλωση μανιταριών είναι προσωπική ευθύνη του καθενός. Καμιά πληροφορία αυτού του ιστολογίου δεν πρέπει να θεωρείται ως παρότρυνση για κατανάλωση οποιουδήποτε μανιταριού

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Οδηγός μανιταροσυλέκτη

































Και στη Μυτιλήνη μπορούμε να βρούμε πια το νέο βιβλίο του Γιώργου Κωνασταντινίδη "Μανιτάρια, φωτογραφικός οδηγός μανιταροσυλλέκτη"
(Αύγουστος 2009, αυτοέκδοση Τιμή πώλησης: 40 ευρώ)

Στο βιβλίο περιέχεται: Πλήρης περιγραφή και φωτογραφίες 450 ειδών. Σύγκριση και περιγραφή παραπλήσιων ειδών. Συνώνυμα, λαϊκές ονομασίες, οικολογία, εποχές καρποφορίας, εμφάνιση ειδών κατά γεωγραφικό διαμέρισμα,μορφολογία, μυρωδιά, γεύση, μικροσκοπικά χαρακτηριστικά, εδωδιμότητα, θεραπευτικές ιδιότητες, κλειδί αναγνώρισης.

560 έγχρωμες σελίδες, χοντρό εξώφυλλο. Διαστάσεις: 20 x 12,5 x 3,5 εκ.. Βάρος 800 γραμ.
Η διάθεση στη Μυτιλήνη γίνεται από το κατάστημα γεωπονικών ειδών του Βασίλη Γάλλου
Σμύρνης 3, έναντι υπεραστικών ΚΤΕΛ
-------------------------------------------------
Όσοι/ες το είχατε παραγγείλει στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μπορείτει να το πάρετε από το κατάστημα του ΒασίληΓάλλου
-----------------------------------------------------------------------------

Σε σημείωμα που μας έστειλε ο Μιχάλης Καπιωτάς αναφέρεται:

"Ένα καινούργιο βιβλίο, απαραίτητο για κάθε φίλο της φύσης και ειδικά των μανιταριών, κυκλοφόρησε πρόσφατα από το Συγγραφέα, ειδικό ερευνητή της μυκητοχλωρίδας και εκπαιδευτικό, Γιώργο Κωνσταντινίδη.
Πρόκειται για το βιβλίο: «Μανιτάρια, φωτογραφικός οδηγός μανιταροσυλλέκτη», που αντικαθιστά τον εξαντλημένο εδώ και καιρό «οδηγό μανιταροσυλλέκτη» του ίδιου.
Ο Γ. Κωνσταντινίδης, πρωτοτυπώντας και αξιοποιώντας την τεχνολογία, με τεχνικές φωτογραφίες των ειδών που παρουσιάζει, μας δίνει ένα καταπληκτικό βιβλίο, με σκληρό εξώφυλλο και επιμελώς δεμένο, που πρέπει να συνοδεύει κάθε μανιταροσυλλέκτη που σέβεται τον εαυτό του, τα μανιτάρια και τη φύση, στις εξορμήσεις του για την ανεύρεση, συλλογή και κατανάλωση των άγριων μανιταριών.
Στο βιβλίο περιέχονται 450 είδη άγριων μανιταριών, με περιγραφή του κάθε είδους, την επιστημονική και τις λαϊκές ονομασίες όπως αποδίδονται σε κάθε περιοχή, σύγκριση με παραπλήσια είδη, μικροσκοπικά χαρακτηριστικά, εδωδιμότητα και το σημαντικότερο, χαρακτηριστική φωτογραφία για το κάθε είδος.
Στις πρώτες σελίδες του οδηγού, ο βραβευμένος από την Ακαδημία Αθηνών συγγραφέας, αναφέρεται στους συνεργάτες μεταξύ των οποίων και οι δικοί μας Στράτος Σπανέλλης, Κώστας Ζιαμπάρας, Μιχάλης Καπιωτάς, Γαβριήλ Καμάτσος, στη μορφολογία, οικολογία, αναπαραγωγή των μυκήτων και το ρόλο τους για το περιβάλλον, καθώς και για τους τρόπους ταυτοποίησης των μανιταριών.
Ένα περιεκτικό γλωσσάριο, πολιτισμικά μυκητο-στοιχεία, μια εκτενής αναφορά στις τρούφες της Ελλάδας , στοιχεία για τις δηλητηριάσεις που οφείλονται σε μανιτάρια και τέλος αναφορά στους μυκητολογικούς συλλόγους της Ελλάδας, συμπληρώνουν το βιβλίο του Γ. Κωνσταντινίδη."

2 σχόλια:

ο παρατηρητης είπε...

Ποσο κανει το βιβλιο και στην θεσσαλονικη μπορουμε να το βρουμε?

aris είπε...

επικοινωνήστε κατευθείαν με το Γιώργο Κωνσταντινίδη, αναλυτικά στο

www.manitari.gr