Η κατανάλωση μανιταριών είναι προσωπική ευθύνη του καθενός. Καμιά πληροφορία αυτού του ιστολογίου δεν πρέπει να θεωρείται ως παρότρυνση για κατανάλωση οποιουδήποτε μανιταριού

Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2009

Καμπάνια ενημέρωσης

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Οκτωβρίου, στο αρχοντικό Γεωργιάδη στη Μυτιλήνη η τακτική γενική συνέλευση του Συλλόγου μας. Μετά τον απολογισμό που έγινε από το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου έγινε συζήτηση για ζητήματα που αφορούν την προστασία της φύσης στο νησί μας με αιχμή την προστασία της μυκητοχλωρίδας. Κατατέθηκαν προτάσεις και αποφασίσθηκε εν' όψει και της έναρξης της περιόδου μανιταροσυλλογής των ειδών που καταναλώνει ο πολυς κόσμος στο νησί μας να γίνει καμπάνια ενημέρωσης για τους κινδύνους που εγκυμονεί για το περιβάλλον η εντατική συλλογή που απογυμνώνει ολόγκληρες περιοχές όχι μόνο από τα μανιτάρια αλλά και από το υπόστρωμα του δάσους (πευκοβελόνες). Ειδικότερα τονίσθηκε ότι πρέπει να καταγγελθεί η χρήση εργαλείων (τσουγκράνες κ.α.) και αποφασίσθηκε πέρα από τη χρησιμοποίηση των ΜΜΕ γι αυτή τη καμπάνια να γίνουν και ενημερωτικά διαβήματα στις αρμόδιες υπηρεσίες της νομαρχίας.
Επίσης αποφασίσθηκε πριν τα χριστούγεννα ο σύλλογος να πραγματοποιήσει εκδηλώσεις που θα συμβάλλουν στην ευαισθητοποίηση του κοινού για το περιβάλλον, τη γνώση για τους κινδύνους από την άκριτη συλλογή μανιταριών αλλά και το σημαντικό ρόλο των μανιταριών στη φύση και την ανθρώπινη διατροφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: