Η κατανάλωση μανιταριών είναι προσωπική ευθύνη του καθενός. Καμιά πληροφορία αυτού του ιστολογίου δεν πρέπει να θεωρείται ως παρότρυνση για κατανάλωση οποιουδήποτε μανιταριού

Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2009

ΕΠΕΡΑΣΑΜ' ΟΜΟΡΦΑ - ΟΜΟΡΦΑ



















Τα κάρβουνα άναψαν οι λακτάριοι πήραν τη σειρά τους μετά τις μακρολεπιότες





























Τα δείγματα απλώνονται σε μια αυτοσχέδια έκθεση. Η ταυτοποίηση είναι δύσκολη δουλειά...




























Θέλει πολύ μελέτη το πράγμα...

















...και προσοχή στη διαλογή!

















...και η απαραίτητη "πόζα"!

















Το μαγείρεμα όμως συνεχίζεται!
































...και να καούν τα κάρβουνα!


Με τη συμμετοχή φίλων και μελών στου συλλόγου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Νοεμβρίου στον Κλαπάδο στο πλάτωμα πριν το εγκατελλειμένο χωριό κοινή διαλογή και ταυτοποίηση των δειγμάτων που οι παριστάμενοι είχαν μαζέψει στην ευρύτερη περιοχή εκείνη τη μέρα. Η ταυτοποίηση έγινε συλλογικά ενώ λίγο παραπέρα από την αυτοσχέδια έκθεση στήθηκε τραπέζι με μανιτάρια που συλλέχθηκαν και μαγειρεύτηκαν επί τόπου. Κρασί, ούζα και τσίπουρα συνόδευσαν το φαγητό ενώ τα όργανα έκλεισαν με νότες την όμορφη μέρα.
Θα το ξανακάνουμε.
(αναλυτικά για τα ταυτοποιημένα είδη στην παράπλευρη στήλη "Φθινοπωρινές καρποφορίες")

Να τι σημειώνει και η Ηλέκτρα, μέλος του συλλόγου στο ιστολόγιό της

4 σχόλια:

Ηλέκτρα είπε...

Και του χρόνου παίδες!

Κι αν ο καιρός πάει καλά, γιατί όχι και πιο νωρίς!?! :))

http://stipsi-electra.blogspot.com/2009/11/blog-post_25.html



Ηλέκτρα

Ανώνυμος είπε...

...ναι να ρίξει μια βροχή και λέμε για πιο νότια λίγο... στο πάρκο Τσιγκου!

Aris

Epicuros είπε...

Πώς καταφέρνετε και τα ξεχωρίζετε από τα δηλητηριώδη, ωρέ παλλικάρια;

μανιταρόφιλοι Λέσβου είπε...

Για τα μανιτάρια δεν υπάρχει κανένας γενικός κανόνας επαλήθευσης. Κάποιος πρέπει να γνωρίζει τα είδη που ενδεχομένως θα καταναλώσει ένα προς ένα. Πρέπει να γνωρίζει δηλαδή τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε μανιταριού. Έτσι καταλήγει στο ότι το μανιτάρι που έχει μπροστά του είναι το τάδε ή το δείνα. Αυτό βέβαια χρειάζεται διάβασμα και εμπειρία.