Η κατανάλωση μανιταριών είναι προσωπική ευθύνη του καθενός. Καμιά πληροφορία αυτού του ιστολογίου δεν πρέπει να θεωρείται ως παρότρυνση για κατανάλωση οποιουδήποτε μανιταριού

Πέμπτη 10 Ιουλίου 2008

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΤΡΟΥΦΑ





























Στο νησί μας βρίσκεται με το ειδικά εκπαιδευμένο τρουφόσκυλό του ο Παναγιώτης Παναγιωτίδης από την Ξάνθη, μέλος του συλλόγου των Μανιταρόφιλων Θράκης και ειδικός στην καλλιέργεια τρούφας. Αξιοποιώντας την προσέλευση του κου Παναγιωτίδη στο νησί μας, πραγματοποιούμε εξορμήσεις για αναζήτηση θερινής μαύρης τρούφας σε διάφορα σημεία του νησιού. Πληροφορίες για ύπαρξη τρούφας στο νησί υπάρχουν ακόμα από το Θεόφραστο και το Διοσκουρίδη, ενώ η Γε-ωλογική σύνθεση και η φυτοκάλυψη του νησιού προδιαθέτουν στην εξερεύνησή του για την ανεύ-ρεσή της.
Η θερινή μαύρη τρούφα Tuber aestivum, είναι εξαιρετικά νόστιμη με πλούσιο άρωμα και η τιμή της είναι πολύ υψηλή.
Και ενώ έχει βρεθεί η πρώτη τρούφα του είδους Tuber excavatum και η αναζήτηση συνεχίζεται, ο Περιβαλλοντικός Μυκητολογικός Σύλλογος «Μανιταρόφιλοι Λέσβου» σε συνεργασία με το ΚΠΕ Ευεργέτουλα, οργανώνουν ημερίδα ενημέρωσης για το «κυνήγι» της άγριας τρούφας στη Λέσβο και τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες που παρουσιάζονται στο νησί μας για την καλλιέργεια του περίφημου, υπόγειου αυτού μανιταριού. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Ιου-λίου 2008 στις 20:30, στην αίθουσα του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Λέσβου στην προκυμαία Μυτιλήνης.
Πληροφορίες για τις δραστηριότητες του Συλλόγου των Μανιταρόφιλων Λέσβου αλλά και για το θέμα τας αναζήτησης τρούφας μπορείτε να βρείτε στο blog του Συλλόγου στη διεύθυνση:
http://manitarilesvos.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: