Η κατανάλωση μανιταριών είναι προσωπική ευθύνη του καθενός. Καμιά πληροφορία αυτού του ιστολογίου δεν πρέπει να θεωρείται ως παρότρυνση για κατανάλωση οποιουδήποτε μανιταριού

Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2009

Τριήμερο εκδηλώσεων. Στα μονοπάτια των μαγισσών 2009


Η Νομαρχία Λέσβου και ο μυκητολογικός περιβαλλοντικός σύλλογος "Μανιταρόφιλοι Λέσβου" διοργανώνουν τριήμερο εκδηλώσεων με θέμα τη γνωριμία με τα μανιτάρια του νησιού μας και την προστασία τους. Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται σε συνεργασία με τον ΟΓΕΕΚΑ "Δήμητρα", το Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου και το Εργαστήριο Κοινωνιολογίας του Ελεύθερου Χρόνου και του Αθλητισμού (ΕΚΝΕΧΑ)

Πρόγραμμα

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου. Αρχοντικό Γεωργιάδη
6.30 Εγγραφές - χαιρετισμοί
7.00 έναρξη του Σεμιναρίου «Αναγνώριση και διαχείριση των αυτοφυών μανιταριών του τόπου μας». Ομιλητές Ηλίας Πολέμης (μυκητολόγος ερευνητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθήνας, Δημήτρης Δήμου (γεωπόνος – μυκητολόγος)
10.00 δεξίωση
Στο χώρο θα λειτουργήσει έκθεση φωτογραφίας μελών και φίλων του συλλόγου.

Σαββάτο 12 Δεκεμβρίου
Εξόρμηση για συγκέντρωση δειγμάτων. Μικρή Λίμνη, διασταύρωση Αχλαδερής 11.00 π.μ – 2.00 μμ

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου
Τμήμα Περιβάλλοντος, Λόφος Πανεπιστημίου, 11.00 π.μ. Αναγνωρίσεις δειγμάτων, σεμινάριο μικροσκοπικής αναγνώρισης.

Το σεμινάριο και η επιστημονική στήριξη εντάσσεται στα πλαίσια των σχετικών δραστηριοτήτων του ΟΓΕΕΚΑ "Δήμητρα", η αίθουσα μικροσκοπίων και ο εξοπλισμός ευγενικά παραχωρείται από το Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου, το ΕΚΝΕΧΑ συμπράττει με ερευνητική καταγραφή για την ενασχόληση με τα μανιτάρια, ενώ η Νομαρχιακή Αυτοδιοίηση Λέσβου χρηματοδότησε το σύνολο των εκδηλώσεων. Η εκτύπωση των φωτογραφιών είναι μια προσφορά της Lesvos Kodak express (Ζ. Σαλβαράς-Λ.Μπαλασής).

Δεν υπάρχουν σχόλια: