-----------------------------------------------------------
Σχετικά με τις ονομασίες των βασικών ειδών του γένους Μορχέλλα, αυτό που βλέπω να ισχύει σήμερα είναι ότι:
Τις καφετιές με μελιούς τόνους, ή βαθύχρωμες που σχηματίζουν κλίμακα,
με σχεδόν παράλληλες νευρώσεις τις ονομάζουμε Morchella elata.

Αυτές που έχουν βιολετιούς τόνους, Morchella elata var. purpurascens

Αυτές που έχουν ανοιχτόχρωμους σαρκορόδινους τόνους Morchella deliciosa var. incarnata.
(Υποθέτω ότι το σωστό θα ήταν Morchella elata var. incarnata,
αλλά για την ώρα αυτή η ονομασία εμφανίζεται στη βιβλιογραφία)

Αυτές που έχουν λαβυρινθώδη όψη Morchella deliciosa

Τις ξανθιές Μorchella esculenta.

Τις καφετές-σκωριόχρωμες που αργότερα γίνονται ξανθιές Morchella vulgaris

_________________
Γιώργος Κωνσταντινίδης
2 σχόλια:
Πολυ ενδιαφέρον ειδος, εχουμε και στην Σαμο, πως τρωγεται??
Ψητές στα κάρβουνα (φαντάζομαι και στο γκριλ) με λαδάκι αλάτι και ρίγανη είναι τέλειες!!!!!!
Δημοσίευση σχολίου